Priopćenje sa 68. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice usvojila odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o raspodjeli trećine dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2008. godinu.

Usvojena je i odluka o davanju suglasnosti Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, za sklapanje Ugovora o opskrbi električnom energijom povlaštenog kupca, s društvom HEP- Opskrba d. o. o., Zagreb, odluku o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju potpore i financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata Hrvata u Bosni i Hercegovini kao i odluku o davanju suglasnosti na Statut Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
Prihvaćen je zaključak u vezi s objavom javnog poziva za predlaganje kandidata za predsjednika i četiri člana Vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa.
Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture te temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Vlada Republike Hrvatske je imenovala mr. sc. Katarinu Čop Bajde, ravnateljicom Uprave za strateške infrastrukturne objekte.
Na prijedlog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu članom Etičkog povjerenstva, kao predstavnika sindikata imenovan je Radomir Delić.
Na prijedlog predstojnika Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga s funkcije predsjednika Stručnog savjeta razriješen je prof. dr. sc. Ljubomir Hotujac te članovi Savjeta: dr. sc. Elizabeta Dadić Hero, Ivan Rittig, prof. dr. sc. Anči Lebuić, mr. sc. Marinko Barbiš, Mirjana Lovreković, Ivana Haberle, Jadranka Splivalo, Dražen Majić, Gordana Klarić, Marijan Vuzem.
Predsjednicom Stručnog savjeta imenovana je prim. dr. sc. Marina Kuzman. Članovima Savjeta imenovani su: Danica Kramarić, prof. dr. sc. Slavko Sakoman, prof. dr. sc. Berislav Pavišić, mr. sc. Siniša Zorko, mr. sc. Miroslav Venus, Željko Petković, Dragana Bašić Lisičin, Katarina Gerbl, Duško Radić i Astrid Horvat.
Na prijedlog predstojnika Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, Bernardica Juretić je razriješena s dužnosti stalne korespondentice RH pri Grupi za suradnju u borbi protiv zlouporabe i nezakonite trgovine drogama Vijeća Europe. Novim stalnim korespondentom imenovan je Dubravko Klarić.




Pisane vijesti | Priopćenja