Priopćenje sa 77. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice prihvatila izvješće o radu Povjerenstva za azil 2008. godinu.Tijekom 2008. godine ukupno je 155 osoba podnijelo zahtjev za azil u Republici Hrvatskoj, odobrena su 4 azila i četiri supsidijarne zaštite.

Usvojen je i prijedlog odluke o potvrđivanju Statuta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te prijedlog odluke o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka i riba.

Vlada Republike Hrvatske je ujedno prihvatila pokroviteljstvo nad konferencijom „Kako uspjeti u EU“ koja će se održati u Zagrebu, 23. i 24. travnja 2009. godine, nad manifestacijom „3. Međunarodna konferencija o klasterima“, u Opatiji, 11. svibnja 2009. godine te pokroviteljstvo nad proslavom Dana antifašističke borbe (Brezovica, 22. lipnja 2009. godine)

Hrvatskom hokejaškom savezu je dana suglasnost te prihvaćeno pokroviteljstvo za održavanje Prvenstva Europe u hokeju na travi za seniore koje će se održati u Zagrebu 25. do 31. srpnja 2009. godine.

Vlada RH je usvojila prijedlog Udruge GONG iz Zagreba za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Zaključka Vlade Republike Hrvatske, od 22. srpnja 2005. godine kao prijedlog dopune odgovora Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Također je usvojena odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Katar o gospodarskoj suradnji te prijedlog zaključka u vezi sa Strategijom jačanja bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Turske.

Na prijedlog potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te sukladno Odluci o osnivanju Povjerenstva za unaprjeđivanje zaštite od nasilja u obitelji predsjednicom po položaju imenovana je Jadranka Kosor a članovima Povjerenstva mr. sc. Stjepan Adanić, mr. sc. Renata Odeljan, Blanka Žic Grgat, Astrid Horvat, Tatijana Vučetić, Ana Puh, mr. sc. Helena Štimac Radin, Danijela Gaube, Gordana Lukač Koritnik, Branka Žigante Živković, prof. dr. sc. Ksenija Turković, prof. dr. sc. Ninoslava Pećnik, Marijana Zrinka Jegrišnik, Sadika Zvirkić te Neva Tolle.

Na prijedlog predstojnika Ureda za ljudska prava s funkcije dosadašnjih članova Povjerenstva Vlade RH za ljudska prava razriješeni su Zvjezdana Bogdanović, prof. dr. sc. Ivan Katavić, mr. sc. Ivan Damjanović i Pjer Šimunović. S funkcije tajnice Povjerenstva razriješena je Višnja Ljubičić. Novim članovima Povjerenstva imenovani su mr. sc. Stjepan Adanić, dr. sc. Jelena Đugum, Tatijana Vučetić, dr. sc. Dubravka Šimonović te Zdenka Pogarčić. Novom tajnicom Povjerenstva imenovana je mr. sc. Željka Burić.

Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture s funkcije predsjednika Nacionalnog povjerenstva za zaštitu zračnog prometa razriješen je Damir Vince. Novim predsjednikom Povjerenstva imenovan je mr. sc. Jure Šarić.

Na prijedlog ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja s funkcije predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu razriješen je mr. sc. Josip Kraljičković. Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Nenad Matić.



Pisane vijesti | Priopćenja