Priopćenje sa 85. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske usvojila je Zaključak u vezi s imenovanjem članova Pregovaračkog odbora za pregovore oko sklapanja kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama. Naime, budući da prema Aneksu Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama dana 31. prosinca 2010. godine prestaje važiti navedeni Kolektivni ugovor, potrebno je započeti s pregovorima za sklapanje novog, sukladno članku 4. Ugovora.

Hrvatskom jedriličarskom savezu dana je suglasnost za održavanje Svjetskog juniorskog prvenstva u jedrenju – ISAF Youth 2011., koje će se održati u Zadru, od 7. do 17. srpnja 2011. godine.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo nad 15. smotrom Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati u Zagrebu, od 4. do 6. studenoga 2010. godine. Također, Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad manifestacijom obilježavanja 50. obljetnice Albanskog kulturnog društva u Hrvatskoj „Shkëndija“, koja će se održati u Zagrebu, 12. studenoga 2010. godine.

Vlada Republike Hrvatske je upoznata sa Zajedničkom izjavom s drugog sastanka Koordinacijskog odbora ministara Republike Hrvatske i Talijanske Republike, potpisanom u Zagrebu, 15. rujna 2010. godine. Također, Vlada RH upoznata je i s Prvom izmjenom Memoranduma o suglasnosti između Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske kao Nacionalnog tijela i Nacionalne razvojne agencije Republike Mađarske kao Upravljačkog tijela, mađarskog Ministarstva financija – Ureda nacionalnog dužnosnika za ovjeravanje kao Tijela za ovjeravanje te mađarskog Vladinog ureda za reviziju kao Revizijskog tijela o provedbi „IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007. – 2013.“

Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, za financijsku potporu redovnom radu sa ženama žrtvama nasilja i djecom u skloništu i savjetovalištu, te organizaciji međunarodne konferencije povodom 20 godina Autonomne ženske kuće, odobrena sredstva u iznosu od 100.000 kuna.

Isto tako, produkciji Libertas d.o.o. Zagreb, za financijsku potporu dovršenju projekta dokumentarnog filma „Konvoj Libertas“ odobrena su sredstva u iznosu od 270.000 kuna.

Udruzi Lijepa naša, za financijsku potporu organizaciji Godišnjeg sastanka nacionalnih operatera ekološkog programa „Plava zastava za plaže i marine“, koji će se održati u Zagrebu od 21. do 24. listopada 2010. godine, odobrena su sredstva u iznosu od 50.000 kuna.

Dosadašnja potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič razriješena je dužnosti koje je obnašala kao članica Vlade RH.



Pisane vijesti | Priopćenja