Priopćenje sa 89. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske je usvojila prijedlog odluke o utvrđivanju interesa Republike Hrvatske za izgradnju terminala za ukapljeni prirodni plin – Krk. U cilju povećanja sigurnosti opskrbe nužno je provoditi aktivnu politiku na izgradnji objekata kojima se diversificiraju izvori opskrbe, dobavni pravci te osiguravaju skladišni kapaciteti. Projekt terminala za ukapljeni prirodni plin je stoga od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku jer će bitno unaprijediti sigurnost opskrbe u smislu novog izvora opskrbe prirodnim plinom i novog dobavnog pravca ali kao i mjesta na kojem će se nalaziti rezervoari prirodnog plina.

Vlada je usvojila i prijedlog izvješća o provedbi „Nacionalnog programa zaštite potrošača za razdoblje 2007. – 2008.“

Vlada Republike Hrvatske je uputila mišljenje Hrvatskom saboru na prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, s Konačnim prijedlogom zakona te na izvješće o promicanju svijesti o ravnopravnosti žena i muškaraca u programima HR-a, HTV-a te na HRT-u. (razdoblje 2008. – 2009.)

Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je i prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Javnog poziva za predlaganje kandidata za predsjednika i članove Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Na prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa predsjednikom Upravnog vijeća Hrvatskog mjeriteljskog instituta imenovan je dr. sc. Miroslav Poljak a članovima Upravnog vijeća Instituta: dr. sc. Ivana Crnić Duplančić, dr. sc. Antun Benčić, mr. sc. Krešimir Buntak te Siniša Prugovečki. Privremenim ravnateljem Hrvatskog mjeriteljskog instituta koji će obavljati poslove upisa u sudski registar i organizirati početak rada Instituta imenovan je prof. dr. sc. Ivan Galaso.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa s funkcije dosadašnjih članova Ravnateljstva Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža radi isteka mandata razriješeni su akademik Nikola Batušić te mr. sc. Mladen Klemenčić. Novim članovima Ravnateljstva Zavoda imenovani su prof. dr. sc. Marko Samardžija te mr. sc. Nina Obuljen.

Zbog isteka mandata s funkcije predsjednika Uprave Croatia osiguranja d. d. razriješen je Hrvoje Vojković i ponovno imenovan predsjednikom Uprave u novom mandatu.

S funkcije predsjednice Upravnog odbora Hrvatske matice iseljenika razriješena je Zdenka Babić Petričević a s funkcije člana Upravnog odbora Katarina Fuček. Novim predsjednikom Upravnog odbora imenovan je Ivan Bagarić, a novim članom Hrvoje Salopek.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja s funkcije člana Agencije za poljoprivredno zemljište na osobni zahtjev razriješen je Nikola Sužnjević. Novim članom Agencije imenovana je Slađana Čanković kao predstavnik poljoprivrednika s područja od posebne državne skrbi.



Pisane vijesti | Priopćenja