Priopćenje sa zatvorenoga dijela 115. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada se očitovala o prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o fiskalizaciji u prometu.
 
Usvojeno je usmeno Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.
 
Također, usvojen je Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješen je dosadašnji član Upravnog odbora Zaklade "Hrvatska za djecu" Marko Sladoljev, a novom je članicom imenovana Ljubica Lukačić, na prijedlog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora.
 
Ivan Milanović Litre i Tereza Teklić razriješeni su dužnosti zamjenika članova Savjeta za mlade, a novim su zamjenicama članova, kao predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture, imenovane Ana Jerković i Željka Hudolin.
 
Davor Vidan razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Lučke uprave Split, dok je novim članom Upravnog vijeća koji je zaposlenik Lučke kapetanije Split imenovan Željko Kuštera.
 
Dubravko Paskojević razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća vijeća Lučke uprave Ploče, a novim članom Upravnog vijeća koji je zaposlenik Lučke kapetanije Ploče imenovan je Joško Nikolić.
 
Doc. dr. sc. Dario Nakić imenovan je članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koji se imenuje kao predstavnik osiguranih osoba Zavoda, umjesto dosadašnjeg člana Upravnog vijeća prim. Stjepana Bačića, dr. med., koji je preminuo.

Pisane vijesti