Priopćenje sa zatvorenoga dijela 213. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 213. sjednice Vlade usvojena je Odluka o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu i  brodica za spašavanje s autoprikolicom iz strateških robnih zaliha. Točka je označena stupnjem tajnosti "vrlo tajno" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Članovi Vlade usmeno su izvješteni o provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2023.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, Mladen Pavić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede.
 
Državnoj službenici Heleni Beus dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, s danom 7. svibnja 2023., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda za udruge, a najduže do šest mjeseci, jer joj mandat istječe 6. svibnja 2023.
 
Razriješen je dio dosadašnjih članova Mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Makedonije o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj - dr.sc. Iva Hraste Sočo i Tome Apostolski. Novim članovima imenovani su Anja Jelavić i Boris Trajanovski, kao predstavnici Ministarstva kulture i medija i Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj.
 
Doneseno je Rješenje kojim se ispravlja pogreška u Rješenju od razrješenju dr.sc. Ivane Čuković-Bagić dužnosti privremene rektorice Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman", koje je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 22. ožujka 2023., na način da se u rješenju dodaju riječi: "na osobni zahtjev".
 

Pisane vijesti | Priopćenja