Sabor imenovao članove Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU

Hrvatski sabor imenovao je danas Nacionalni odbor za praćenje i nadzor pregovora s Europskom unijom, na čelu mu je Ivica Račan (SDP), a njegov je potpredsjednik Luka Bebić (HDZ).

ZAGREB, 9. ožujka(Hina) - Hrvatski sabor imenovao je danas Nacionalni odbor za praćenje i nadzor pregovora s Europskom unijom, na čelu mu je Ivica Račan (SDP), a njegov je potpredsjednik Luka Bebić (HDZ).

Iz saborske većine u Odbor su imenovani Nevenka Majdenić, Mario Zubović, Emil Tomljanović, Ivan Čehok i Vladimir Jordan, a iz oporbe Vesna Pusić, Ljubo Jurčić, Anto Đapić, Zlatko Tomčić i Ivan Jakovčić.

Poslodavce i sindikate predstavljaju Darko Marinac i Vesna Dejanović, akademsku zajednicu Helena Jasna Mencer, a Ured Predsjednika Davor Božinović.

Po položaju u Odbor su imenovani predsjednici saborskih odbora za vanjsku politiku, europske integracije i međuparlamentarnu suradnju Goran Jandroković, Neven Mimica i Milorad Pupovac.

Prema ranijim najavama, Odbor bi prvu sjednicu trebao održati sutra te razmotriti Opća stajališta Republike Hrvatske, dokument kojim bi se Hrvatska predstavila 17. ožujka na međuvladinoj konferenciji.

Odluku o osnivanju Odbora i imenovanju njegovih članova, Sabor je donio na početku 13. sjednice, bez rasprave, potvrdivši zapravo međustranački konsenzus oko Odbora.



Pisane vijesti