Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Socijalni partneri usuglasili su se na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) da se u ponedjeljak održi radionica u vezi s konačnim definiranjem Nacionalne strategije zdravstva, a dan kasnije da se na drugoj radionici provede postupak usklađivanja pratećih zakona.

ZAGREB, 23. svibnja 2006. (Hina) - Socijalni partneri usuglasili su se na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) da se u ponedjeljak održi radionica u vezi s konačnim definiranjem Nacionalne strategije zdravstva, a dan kasnije da se na drugoj radionici provede postupak usklađivanja pratećih zakona.

Nakon toga četiri zdravstvena zakona - o osobnom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, zdravstvenoj zaštiti i zaštiti zdravlja na radu naći će se na razmatranju na sjednici GSV-a, a zatim će biti upućeni Vladi i u saborsku proceduru. Strategija će odmah nakon radionica ići u Vladu i Hrvatski sabor, rekao je na sjednici GSV-a predstojnik vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Dobar dio posla već je odrađen, jer je bilo puno prijedloga i nakon prethodne saborske rasprave, koji su prihvaćeni, a razne prijedloge dali su i socijalni partneri. Sada se pokazala potreba da se kroz zajedničku radionicu to pokuša uskladiti kako bi se postigao što širi konsenzus, rekao je Begović.



Pisane vijesti