Ukrajinu brane ukrajinski državljani, a mi smo iskazali solidarnost od prvih dana

Slika /Vijesti/2024/Veljača/28 veljača/Grlić Radman 9.jpg

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman osvrnuo se danas na izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji nije isključio raspoređivanje francuskih kopnenih trupa u Ukrajini.

"Ukrajinu brane ukrajinski državljani, naravno Ukrajina treba našu pomoć i mi smo iskazali solidarnost od prvih dana", rekao je ministar novinarima uoči sjednice saborskog Odbora za vanjsku politiku. 
 
Podsjetio je kako je Europsko vijeće nedavno donijelo odluku o paketu pomoći Ukrajini, vrijednom 50 milijardi eura.
 
Oporba samo želi stvoriti privid da nešto radi
 
Osvrnuo se i na žestoke izjave iz Srbije vezano uz njegov komentar o srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću kao trabantu ili satelitu Rusije, poručivši kako svaka zemlja, koja želi ostvariti europsku perspektivu, mora uskladiti svoju politiku s vanjskom i sigurnosnom politikom Europske unije.
 
„To znači, među ostalim, i da svaka zemlja, koja želi ući u Europsku uniju, treba osuditi rusku agresiju, nametnuti joj sankcije i pokazati solidarnost s Ukrajinom", naglasio je.
 
Komentirajući izjave oporbe, koja kaže da je to sve namješteno u predizborno vrijeme, Grlić Radman je poručio kako ima pravo govoriti što hoće.
 
Osvrnuo se i na najavljeni novi prosvjed oporbe u nekoliko gradova.
 
"To je jedini način na koji oporba može privući pozornost, ali to je jalov pokušaj", kazao je ministar, dodajući da oni samo dižu galamu i buku i nemaju nikakav program, a žele stvoriti privid kako nešto rade.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti