Uz Dan žalosti Plenković izrazio sućut obiteljima umrlih mladih u BiH

Slika /Vijesti/2021/siječanj/05 siječnja/Ivan Miličević Stipe Romić Mirela Rezo Žana Pavković Mia Soldo Stipe Pavković – kopija.jpg

U Hrvatskoj je Dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su tragično umrli u novogodišnjoj noći, a predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je izrazio sućut njihovim obiteljima i prijateljima.

"Dan žalosti proglasili smo u trajni spomen na osmero mladih Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji su tragično stradali u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih te im izražavamo najiskreniju sućut", stoji u poruci premijera na twitteru.

Osmero mladih umrlo je u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja ispušnim plinovima od agregata koji je vikendicu u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su čekali Novu godinu, opskrbljivala električnom energijom.

Nakon tog tragičnog događaja, kao poruku "solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske", Vlada je današnji dan proglasila Danom žalosti u Hrvatskoj.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković