Vlada će maksimalno brzo pomoći stanovnicima Bošnjaka

  • Slika /Vijesti/2024/Srpanj/05_srpnja/VRH_5540.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Općinu Bošnjaci koja je početkom tjedna teško stradala u nevremenu s tučom, ponovno poručivši da će država maksimalno brzo pomoći u sanaciji šteta, čim se one popišu i pristignu odštetni zahtjevi.

Naglasio je kako je reakcija svih nadležnih službi, koje su odmah reagirale u pomoći stanovnicima Bošnjaka, bila dobra te dodao da je Vlada stupila u kontakt s načelnikom Općine Bošnjaci čim je bilo jasno kakvo ih je nevrijeme zadesilo. 

"Mislim da je reakcija svih u cijeloj situaciji bila vrlo dobra. Sutradan je ovdje bio ministar Josip Dabro, a na terenu pomaže i Hrvatska vojska u komunikaciji s ministrom Ivanom Anušićem. Svi rade svoj posao i to se vidi. Apeliram na razumijevanje svih ljudi koje je zadesila ova nesreća, vrlo je neugodno biti bez struje, s mokrim podovima i dekama, ali reakcija je svih nadležnih službi bila dobra jer smo nešto naučili iz prošle godine kada smo na ovom području imali nepogodu u puno većem opsegu", rekao je premijer Plenković.

S obzirom da je proglašena elementarna nepogoda, nakon što nadležne županijske službe naprave popis šteta, uputit će zahtjev prema Vladi, koja će, kao i prošle godine nakon ljetnog nevremena, donijeti odluku o izvanrednoj financijskoj pomoći kako bi se stanovnicima Bošnjaka maksimalno brzo nadoknadila šteta, istaknuo je.

Plenković je posjetio crkvu koja je također dosta stradala, kao i staklenik koji je izuzetno značajan za taj kraj jer zapošljava čak 50 osoba, a održao je i kraći sastanak s vodstvom Općine Bošnjaci i Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor: Hina/Vlada



Pisane vijesti