Vlada priprema odgovor na izvješće Carle del Ponte

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader izvijestio je danas u saborskom "aktualnom prijepodnevu" da Vlada priprema odgovor na posljednje pismo, odnosno izvješće glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte.

ZAGREB, 9.ožujka 2005.(Hina) - Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader izvijestio je danas u saborskom "aktualnom prijepodnevu" da Vlada priprema odgovor na posljednje pismo, odnosno izvješće glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte.

To će pismo, odnosno odgovor, danas ili sutra, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović poslati luksemburškom predsjedništvu EU i ostalim državama članicama, rekao je Sanader.

Del Ponte iznosi neka stajališta s kojima se Hrvatska ne slaže, rekao je premijer, ne navodeći detalje Vladina pisma.

Odgovarajući Anti Đapiću (HSP), odlučno je odbacio medijske tvrdnje da je britanska obavještajna služba u devet točaka naložila hrvatskoj Vladi provođenje mjera praćenja, prisluškivanja i sl.

Nikakva obavještajna služba, bilo koje zemlje, ne može Vladi propisivati što će raditi, niti je itko Vladi davao naloge što da radi, odgovorio je Sanader.

Osim toga, naglasio je, kao hrvatski premijer odbio bi raditi po nalogu bilo koga, osim onih koji su ga izabrali za premijera.

Te Sanaderove riječi, zastupnici su popratili pljeskom.



Pisane vijesti