Vlada usvojila završna Izvješća za otvorena poglavlja

ZAGREB, 12. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatska vlada je na sjednici u četvrtak usvojila završna Izvješća o ispunjavanju mjerila u poglavljima 23. Pravosuđe i temeljna prava te 8. Tržišno natjecanje, najvažnijima za završetak pregovora s EU-om koje vlada želi zaključiti do kraja lipnja.

"Ovo je završno izvješće o ispunjavanju mjerila u poglavljima koja su preostala....To izvješće danas smo usvojili na vladi", rekao je novinarima potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

Upitan je li slučaj "Sanader" glavni adut za zatvaranje poglavlja 23. koje se tiče borbe protiv korupcije, Jandroković je odgovorio da je "to besmisleno".

Na pitanje kada očekuje odgovor Europske komisije na završno izvješće, šef hrvatske diplomacije rekao je "sve ćete znati na vrijeme".

Iz vlade je u četvrtak najavljeno da će se premijerka Jadranka Kosor u petak sastati s veleposlanicima zemalja članica Europske unije akreditiranim u Republici Hrvatskoj, kako bi ih upoznala s Izvješćem o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23.



Pisane vijesti