Vučković podržala gradnju Distributivnog centra za meso u Križevcima

Slika /Vijesti/2024/Siječanj/31 siječanj/VRH_9801-01.jpg

Ministarstvo poljoprivrede sufinancirat će cjelovitu projektno-tehničku dokumentaciju Distributivnog centra za meso, zaključak je današnjeg sastanka ministrice Marije Vučković i župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena.

U prostorijama Županijske uprave danas je održan radni sastanak ministrice poljoprivrede Marije Vučković i župana Darka Korena vezano uz aktualne projekate i aktivnosti u sektoru poljoprivrede i stočarstva.
 
Kako su izvijestili iz Koprivničko-križevačke županije, glavna tema sastanka bio je projekt Distributivnog centra za meso, koji predstavlja strateški projekt u smislu razvoja poljoprivrede i pokretanja gospodarske aktivnosti na regionalnoj razini.
 
Na sastanku je rečeno kako je Koprivničko-križevačka županija, kao prijavitelj i nositelj projekta, koji je prijavljen za sufinanciranje projektno-tehničke dokumentacije u Razvojnom sporazumu za sjever Hrvatske, poduzela niz koraka u smjeru stvaranja potrebnih administrativnih okvira za daljnji razvoj projekta.
 
Prema planovima, budući je Distributivni centar za meso, s hladnjačom i klaonicom kapaciteta 3000 tona, predviđen na lokaciji u poslovnoj zoni Čret u Križevcima, koja se zbog svoje pozicije i prometne povezanosti pokazala kao idealno logističko polazište, orijentirano na područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije.
 
Udruge proizvođača mesa zainteresirane su za sudjelovanje u realizaciji projekta, ukupne vrijednosti 10,2 milijuna eura. Sve su pretpostavke ostvarene, međutim potrebno je osigurati oko 225 tisuća eura za daljnje financiranje projektno-tehničke dokumentacije.
 
Ministrica Vučković je dala punu podršku projektu, kazavši kako će Ministarstvo poljoprivrede financijski podržati izradu cjelovite projektno-tehničke dokumentacije Distributivnog centra za meso, što će omogućiti nastavak realizacije navedenog projekta.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti | Marija Vučković