Vukovar - Položeni vijenci na Ovčari

U sklopu Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. vijence su podno spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari, gdje je 20. studenoga 1991. godine ubijeno 200 ranjenika i civila iz vukovarske bolnice, položili i svijeće zapalili predsjednik Republike Stjepan Mesić te izaslanstva Vlade i Sabora na čelu s predsjednicima Ivom Sanaderom i Vladimirom Šeksom.

VUKOVAR, 18. studenog 2006. (Hina) - U sklopu Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. vijence su podno spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari, gdje je 20. studenoga 1991. godine ubijeno 200 ranjenika i civila iz vukovarske bolnice, položili i svijeće zapalili predsjednik Republike Stjepan Mesić te izaslanstva Vlade i Sabora na čelu s predsjednicima Ivom Sanaderom i Vladimirom Šeksom.

"Ovo je dan u kojem se prisjećamo žrtava stradalih u Vukovaru", izjavio je nakon polaganja vijenca predsjednik Vlade Ivo Sanader, ocjenjujući kako nas one obvezuju da Vukovar postane i simbolom hrvatske budućnosti.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks poručio je da odgovorni za zločine počinjene u Vukovaru godine 1991. još nisu kažnjeni.

Prije polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Ovčari predsjednici Republike Stjepan Mesić, Vlade Ivo Sanader i Sabora Vladimir Šeks položili su vijence podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata zajedno s ostalim izaslanstvima, a bili su i na misi koju je na groblju predvodio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.



Pisane vijesti