Vukovar: Predsjednik Vlade o Pelješkom mostu

VUKOVAR,24. listopada 2007.(Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader poručio je danas u Vukovaru kako Hrvatska ima nesporno pravo gradnje Pelješkog mosta te da u potpunosti odbacuje bilo kakve teritorijalne pretenzije BiH na područje oko mosta.

"Ovdje je riječ o dvije činjenice. Hrvatska je, što se vidi iz raspona nosivih stupova i visine budućeg mosta, poštovala pravo BiH na pristup njihovim vodama", kazao je Sanader dodajući kako je s druge strane, Hrvatska poštovala vlastito pravo da poveže svoja dva teritorija.

"Neki bošnjački predstavnici, koji kažu kako gradnja mosta nije dobra, osporavaju to s teritorijalnog aspekta. To u potpunosti odbacujemo. To je čak posezanje za hrvatskim teritorijem. Hrvatska most gradi na svom teritoriju", istaknuo je napomenuvši kako "od triju strana u BiH, protiv gradnje mosta negoduje samo jedna".

"Negoduje, nažalost, samo jedna strana i to ne cijela jer imamo i bošnjačke stranke koje se ne slažu s ovakvim stajalištem jedne stranke", rekao je Sanader komentirajući za danas najavljeni početak radova na izgradnji Pelješkog mosta.

Premijer je danas u Vukovaru u dvorištu Opće bolnice otkrio Spomenik žrtvama stradalima u Vukovaru i vukovarskoj bolnici, djelo akademskog kipara Tomislava Ostoje, koji je bolnici darovala Vlada.



Pisane vijesti