Plenković: Omikron se širi brže i zarazniji je, cijepite se i pridržavajte temeljnih epidemioloških mjera

Premijer Andrej Plenković kazao je danas da je omikron od prije nekoliko tjedana u Hrvatskoj te da se brzo širi. Građane je ponovo pozvao na cijepljenje i booster dozu te poručio da jedino kombinacija cijepljenja i pridržavanja temeljnih epidemioloških mjera može pomoći. Dodao je da se čini kako je taj soj virusa manje opasan po teške bolesti nego što je bilo ranije. “Broj novozaraženih se ne odražava proporcionalno na broju ljudi koji su hospitalizirani i onih koji su na respiratoru”, rekao je.
20.01.2022.
Premijer Plenković na sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura: Prvo i najvažnije je zaštita potrošača„Uvođenjem eura valutni rizik i mjenjački troškovi za stanovništvo će nestati, imat ćemo trajnu korist od pritiska na smanjenje kamatnih stopa, te će euro donijeti poticaj međunarodnoj razmjeni dobara i usluga, kazao je premijer Plenković na sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura.  Od 5. rujna kreće se s dualnim iskazivanjem cijena, a cijene bi cijelu 2023. bile istaknute u eurima. 20.01.2022.
Odgovor na rast cijena energenata tražiti u smanjenju PDV-a, socijalnim transferima i aktivnostima HEP-aPremijer Plenković poručio je danas da se uopće neće miješati u sukob na relaciji Ministarstva obrane i Ureda predsjednika Republike u vezi objave izvješća inspekcije. "Banožić je rekao da je zadovoljan s izvješćem. Ako je on zadovoljan, meni je OK", kazao je i dodao kako inspekciju ministar Banožić nije tražio za javnost, nego za sebe. "Metodološki je apsolutno neprihvatljivo slanje pisama, pa onda objavljivanje putem medija, tako da su mi sva ta pisma, koliko god ih ima, totalno irelevantna", istaknuo je osvrnuvši se na jučerašnje pismo predsjednika Republike upućeno njemu, a objavljeno u medijima.  20.01.2022.

Događanja

O Vladi