Silazni trend novooboljelih ohrabrujući, no i dalje moramo biti vrlo oprezni

Premijer Andrej Plenković poručio je danas da se nastavlja silazni trend novooboljelih od koronavirusa te da je epidemiološka situacija i dalje ohrabrujuća. Najavio je da će se tijekom vikenda konzultirati sa Stožerom, epidemiolozima i cijelim ekonomskim timom Vlade kako bi se vidjelo što se može učiniti od 1. veljače, s obzirom da su trenutne protuepidemijske mjere na snazi do 31. siječnja.
21.01.2021.
Priča o istražnom povjerenstvu za obnovu je angažirana agenda oporbe uoči lokalnih izboraPredsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da je 5888 kuća obnovljeno u poslijeratnoj obnovi na području Sisačko-moslavačke županije, a trenutno je više od 3700 upareno u smislu šteta. "Samo 69 je dobilo crvenu naljepnicu, odnosno 1,83 posto", dodao je. Poručio je da potres od 6,2 po Richteru nije slab potres bez obzira kada je neka kuća građena.   21.01.2021.
Ovo je prilika za ozbiljnu obnovu i revitalizaciju dijela Hrvatske koji je pogođen potresomPremijer Andrej Plenković, predstavljajući u Saboru izmjene Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom, istaknuo je kako će Vlada učiniti sve da pomogne ljudima te da je otvorena za konsenzus kako bi rješenje bilo dugoročno i održivo. Dodao je da je cilj izmjena ovoga Zakona povratak u normalni život na tom području što prije što podrazumijeva i dodatnu revitalizaciju gospodarstva. 20.01.2021.

Događanja

O Vladi