Stota godišnjica rođenja Tuđmana: Hrvatska je ostvarila sve svoje strateške ciljeve

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Velikom Trgovišću ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana, a potom i na zagrebačkom groblju Mirogoju položio vijenac i zapalio svijeću u povodu 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika.
14.05.2022.
Plenković: Očekujemo daljnji rast gospodarske aktivnosti i ubrzano povlačenje europskih sredstava U uvodu današnje sjednice Vlade, premijer Plenković najavio je da se rebalansom ovogodišnjeg proračuna proračunski prihodi povećavaju za 6,6 milijardi kuna, a rashodi za 10,9 milijardi kuna. Naglasio je da će nakon rebalansa proračun opće države prema ESA 2010 metodologiji zabilježiti manjak od 2,8 posto BDP-a u 2022. godini, što je za 0,3 postotna boda više nego je originalno projicirano, ali i dalje ispod 3 posto. Udio javnog duga u BDP-u, pak, smanjit će se za 3,6 postotnih bodova u odnosu na godinu ranije te će iznositi 76,2 posto BDP-a.  12.05.2022.
Rebalansom proračunski manjak ostaje u okvirima, udjel javnog duga u BDP-u nastavlja se smanjivatiNa današnjoj 118. sjednici Vlade ministar financija Zdravko Marić predstavio je rebalans proračuna. Hrvatskom saboru upućen je Konačni prijedlog izmjena Zakona o strukovnom obrazovanju, kojima se uvodi učenje temeljeno na radu umjesto dosadašnjih praktičnih vježbi koje su se većim djelom izvodile u srednjim školama. U saborsku proceduru upućene su i izmjene i dopune Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću te Zakona o Državnom sudbenom vijeću. 12.05.2022.

Događanja

O Vladi