Plenković: Bez mjera Vlade cijena struje za kućanstva bila bi dvostruko veća, a cijena plina za 70 posto

Predstavljajući ključnu temu današnje sjednice Vlade, kojoj je posvećeno više od 20 točaka -  četvrti paket mjera za zaštitu građana i gospodarstva od rasta cijena uslijed prehrambene i energetske krize te inflatornih pritisaka, vrijedan 1,7 milijardi eura - premijer Plenković istaknuo je da je taj paket, kao i svi do sada, sveobuhvatan, snažan i kalibriran. Sastoji se od tri temeljna cilja: ublažavanje rasta cijena energenata, zaštita od inflacije te posebne potpore i poticaji.
16.03.2023.
Beroš: Pilot-projekt preventivnih programa kreće u pet županija. Želimo testirati sve naše ideje na terenuPilot projekt preventivnih zdravstvenih pregleda kreće u travnju u pet županija: Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj. Trajat će četiri mjeseca i obuhvatit će 1000 građana starijih od 40 godina koji najmanje dvije godine nisu bili kod svog liječnika obiteljske medicine, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare. 17.03.2023.
Otvoren Park Anne Frank u Puli: Njegujemo kulturu sjećanja i osvješćivanja istine o Holokaustu Na otvorenju Parka Anne Frank u Puli, premijer Plenković naglasio je da je Anne Frank samo je jedna od milijun i pol dječjih žrtava šoe – progona i stravičnog genocida nad Židovima u Drugom svjetskom ratu. Sličnu sudbinu doživjela je i Lea Deutsch, poznata dječja glumica u vremenu Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj. "Sudbine tih dviju djevojki podsjetnik su na našu dužnost i na našu obavezu da svim nevinim žrtvama Holokausta odamo počast i izrazimo poštovanje te da očuvamo sjećanja na njihove tragične sudbine kako bismo nastavili graditi budućnost sjećanja na Holokaust", poručio je. 17.03.2023.

Događanja

O Vladi