Istaknute teme

Upute za provođenje mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne pute za provođenje mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene pandemije bolesti COVID-19.
Novinarska mapa EU2020HR
Upute za pravilno korištenje logotipa i njegovu ispravnu primjenu
Predsjedanje Republike Hrvatske Srenjoeuropskom inicijativom
Republika Hrvatska od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. predsjeda Srednjoeuropskom inicijativom (SEI).
Intervju predsjednika Vlade Andreja Plenkovića za FRANCE24
Predsjednik Vlade Andrej Plenković gostovao je u programu televizije FRANCE24.
Zakon o subvencioniranju stambenih kredita
„Za 2017. godinu u proračunu je predviđeno 17,5 milijuna kuna za realizaciju ovog programa, a u projekcijama za iduće godine je predviđen iznos od po 35 milijuna kuna godišnje“, kazao je ministar Lovro Kuščević.
Odobreno 357 milijuna eura bespovratnih sredstava za Pelješki most
Po završetku današnje sjednice Vlade, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održali su konferenciju za medije na temu financiranja i izgradnje Pelješkog mosta. 
Deset vrijednosno najznačajnijih projekata sufinanciranih iz EU fondova u mandatu ove Vlade
Hrvatskoj je na raspolaganju 80 milijarda kuna iz EU fondova, od čega 63 milijarde kuna za ciljeve kohezijske politike, 15 milijarda kuna za poljoprivredu i ruralni razvoj te 2 milijarde kuna za razvoj ribarstva.
Hrvatska pristupila Schengenskom informacijskom sustavu
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je danas na predstavljanju Schengenskog informacijskog sustava u Policijskoj postaji granične policije Bregana. 
Ukinut parafiskalni namet za obiteljske iznajmljivače
Stupanjem na snagu izmijenjenog Pravilnika o energetskom pregledu zgrada i energetskom certificiranju, 19. ožujka 2016. prestala je obveza pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor.
Novi web portal „Parkovi Hrvatske“

S ciljem podizanja prepoznatljivosti, svih 19 nacionalnih parkova i parkova prirode je objedinjeno pod zajednički brend „Parkovi Hrvatske“, a sada je pokrenut i zajednički web portal www.parkovihrvatske.hr 

Rijeka - prva hrvatska Europska prijestolnica kulture 2020.
Inicijativa Europska prijestolnica kulture (EPK) promiče bolje razumijevanje među europskim gradovima i pridonosi zbližavanju europskih naroda, uz istovremeno isticanje europskoga kulturnog bogatstva i raznolikosti, kao i zajedničkih kulturnih osobina Europe.
Reforma poreznog sustava
Hrvatski sabor usvojio je cjelovitu poreznu reformu 2. prosinca 2016. godine.
Plan gospodarenja otpadom
Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. usvojen je na 15. sjednici Vlade Republike Hrvatske.
Subvencioniranje stambenih kredita
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja pripremilo je Prijedlog zakona o subvencioniranju stambenih kredita.
Rekordna turistička 2016. godina
U Hrvatskoj je tijekom 2016. godine ostvareno 16,3 milijuna dolazaka i 91,3 milijuna noćenja.
S radom počelo Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
Vlada Republike Hrvatske 26. siječnja 2017. godine donijela je odluku o osnivanju novog Posebnog stručnog povjerenstva, a 30. siječnja 2017. godine rješenje o imenovanju njegovih članova potpisao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.
574 milijuna kuna za 12 dnevnih bolnica
U Banskim dvorima, 8. veljače 2017., potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
Za poticanje zapošljavanja 1,5 milijardi kuna
Otvarajući 20. sjednicu Vlade Republike Hrvatske predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je da su na dnevnom redu čak tri zakona vezana uz aktivne mjere zapošljavanja.
Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o financiranju projekta Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom
Vlada Republike Hrvatske na 21. sjednici donijela je Odluku o financiranju projekta Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom, koja uključuje i izgradnju Pelješkog mosta.
Europska komisija odobrila 102 milijuna eura bespovratnih sredstava za LNG terminal

Koordinacijski odbor Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) odobrio je 17. veljače 2017. godine 102 milijuna eura za izgradnju plutajućeg terminala za ukapljeni plin na otoku Krku.

Predstavljen novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja – „Od mjere do karijere“
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić predstavili su danas u Banskim dvorima novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja – „Od mjere do karijere“. 
Izjava Vlade Republike Hrvatske o odluci Arbitražnog suda od 29. lipnja 2017.
Vezano za arbitražnu odluku donesenu danas u arbitražnom postupku koji je Republika Hrvatska napustila zbog protupravnih radnji Republike Slovenije, Vlada Republike Hrvatske izjavljuje sljedeće:
Održana 2. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
Vlada Republike Hrvatske održala je 2. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Požegi 3. srpnja 2017. godine.
Zajednička izjava Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Druga zajednička sjednica Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, završena je danas u Sarajevu potpisivanjem zajedničke izjave.
Dobar susjed - siguran stan
​Ljeti usporavamo ritmove, pa ne čudi da nam je i pažnja prebačena na nižu frekvenciju budnosti. Upravo tu banalnu činjenicu vješto koriste lopovi, koji samo čekaju naš odlazak na godišnji odmor, ne bi li se pogostili našom imovinom. Osim materijalnog gubitka, pritom čine i veliki napad na našu privatnost, što uzrokuje snažan stres i osjećaj razgolićenosti, nesigurnosti i bespomoćnosti
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Svetom Ocu Franji u Vatikanu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković bio je danas u audijenciji kod Svetog Oca s  kojim je razgovarao tête-à-tête.

Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva
Nakon porezne reforme, kojom su porezno rasterećeni građani i poduzetnici, Vlada Republike Hrvatske nastavlja s reformama. 
Vlada Republike Hrvatske osnovala Savjet za pregovore s MOL-om
Vlada je na 17. sjednici održanoj 19. siječnja 2017. godine osnovala Savjet za pregovore s MOL-om, vezano uz mogući otkup dionica INA-e koje drži MOL.
Povećana procjena rasta hrvatskog BDP-a na 3,1 posto za 2017.

Europska komisija u zimskim ekonomskim prognozama znatno je podigla procjenu rasta hrvatskog gospodarstva - za prošlu godinu očekuje rast od 2,8 posto, ove godine 3,1 posto, dok za sljedeću godinu predviđa skromniji rast od 2,5 posto.

Novi projekti za veću konkurentnost turizma, zapošljavanje i produljenje turističke sezone
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predstavio je u Banskim dvorima javne natječaje za programe za dodjelu bespovratnih sredstava „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. 
Dodijeljene 23 odluke o financiranju projektnih prijedloga 'Razvoj poslovne infrastrukture'
Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić dodijelila je danas, 14. srpnja 2017. godine, 23 odluke o financiranju s iznosom potpore od 368.720.284 kuna i ukupne vrijednosti projekata 449.379.676 kuna iz 15 županija. 
Otvoren novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je 21. ožujka 2017. na svečanom otvorenju novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman.