Prioriteti novog paketa mjera, vrijednog 503 milijuna eura, su zadržati nisku cijenu energenata i štititi od inflacije

Predstavljajući novi, šesti paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, vrijedan 503 milijuna eura, premijer Plenković istaknuo je njegova dva prioriteta - zadržati nisku cijenu energenata i štititi od inflacije. Cijene struje, plina i toplinske energije ostaju iste, a novi paket vrijedi od 1. travnja do 30. rujna. Ostaju ograničene i cijene 30 osnovnih proizvoda. Vlada je u ovim vremenima isprepletenih kriza posebno vodila računa o umirovljenicima, a novi paket mjera potpore za 830 tisuća umirovljenika koji primaju mirovinu do 880 eura vrijedan je 78,6 milijuna kuna.
14.03.2024.
Centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim veliki projekt vrijedan gotovo 90 milijuna euraPremijer Plenković je kazao da je Centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim veliki projekt Zadarske županije, vrijedan gotovo 90 milijuna eura, koji će promijeniti način odlaganja otpada. Tijekom posjeta Zadarskoj županiji, premijer je sudjelovao i na svečanom potpisivanju ugovora o razvoju vodoopskrbe uslužnog područja Vodovoda d.o.o. Zadar, što je ocijenio važnim za zadarski arhipelag. Posjetio je i Islam Grčki, gdje je obišao novoizgrađeni vodoopskrbni sustav. 14.03.2024.
Potaknuti gospodarskim rastom, nakon izbora, redefinirat ćemo ciljeve iz Nacionalne razvojne strategijePredsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je, na otvaranju 30. Proljetnog i 24. Obrtničkog sajma u Osijeku, kako Vlada zbog postignutih gospodarskih rezultata nakon izbora planira pokrenuti redefiniranje ciljeva iz Nacionalne razvojne strategije. 15.03.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi