Uspješno realiziramo strateški koncept Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije

Predstavljajući dosadašnje rezultate ove turističke sezone na sastanku Vlade i turističkog sektora u Splitu, premijer Plenković je kazao da je ostvareno 10,2 milijuna dolazaka i 46,8 milijuna noćenja, što je pet posto više dolazaka i jedan posto više noćenja nego u istom razdoblju lani. Što se tiče turističkog prometa u predsezoni, ove godine bio je bolji za 11 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima nego prošle godine, koja je bila rekordna. „To je dio realizacije koncepta Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije“, istaknuo je. Hrvatski je turizam, kroz zajednički rad svih turističkih djelatnika u suradnji s Vladom, pokazao i otpornost u krizama i konkurentnost i strateško usmjerenje prema održivom razvoju, poručio je i dodao da je Hrvatska 18. turistička destinacija svijeta.  
23.07.2024.
Slika sezone je vrlo pozitivnaFizički i financijski pokazatelji turističke sezone su vrlo dobri i svjedoče rastu u odnosu na lanjsku u dolascima, noćenjima i prihodima te se očekuje vrlo uspješna sezona, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 23.07.2024.
Plenković u Splitu otvorio Tehnološki park vrijedan 22 milijuna euraIstaknuo je da je realizacija projekta Tehnološkog parka primjer uspješne suradnje Vlade i Grada Splita i dodao da je ovakav centar prekretnica u pogledu mogućnosti za industriju koja se bavi visokim tehnologijama te će omogućiti mladim ljudima kreiranje svojih kompanija, plasiranje ideja i privlačenje ulagača u njihove projekte. 23.07.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi