@VladaRH u 2015. proglašena najaktivnijom vladom na Twitteru u Europi

Hrvatska Vlada najaktivnija je vlada na Twitteru u Europi, pokazalo je istraživanje Twiplomacy 2015 koje je @VladaRH proglasilo i drugom najkomunikativnijom vladom na svijetu. 

Online odjel Vlade Republike Hrvatske dobio je još jedno međunarodno priznanje za svoj trud i rad u komunikaciji s građanima preko društvenih mreža.

Danas objavljeno istraživanje Twiplomacy 2015 obuhvatilo je 3200 tvitova u razdoblju od 18. prosinca 2014. do 24. travnja 2015. godine, odnosno 33 tvita dnevno što je Vladi RH donijelo naslov najaktivnije vlade na Twitteru u Europi. 

Čak 54% od ukupnog broja tvitova, bili su izravni odgovori građanima na njihova pitanja, odnosno direktna komunikacija s građanima.

Online odjel Vlade RH svakodnevno informira građane na Twitteru o radu Vlade, kojeg su očito i građani prepoznali kao pouzdan i vrijedan izvor informacija jer je gotovo trećina tvitova podijeljena dalje (RT).

Također, 40 posto tvitova imalo je poveznicu, što je povećalo vjerodostojnost Twitter računa Vlade kao izvora preciznih i pouzdanih informacija.

@VladaRH je i „najpovezanija“ vlada na svijetu na Twitteru koja prati 511 svjetskih državnika, institucija i organizacija, od kojih 57 uzajamno prati Vladu RH.

Twitter račun Vlade RH trenutno „prati“ preko 61 tisuća „followera“, a Vlada RH je od aktiviranja profila u prosincu 2011. godine do danas tvitnula čak 36 tisuća puta. 



Stranica