Novogodišnja čestitka predsjednika Vlade Plenkovića

Slika /Vijesti/2021/prosinac/31 prosinca/ap.png

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je novogodišnju čestitku.

„Drage Hrvatice i Hrvati u domovini i izvan Hrvatske, dragi sugrađani,

Iza nas je još jedna teška godina koju je obilježila pandemija koronavirusa, s kojom se već dvije godine bori cijeli svijet, a koja je pogodila i Hrvatsku, naš društveni život, gospodarstvo te koja je nažalost odnijela brojne živote.

I kao da to nije bilo dovoljno, nedavno se pojavio Omikron, nova mnogo zaraznija varijanta koronavirusa, koja se munjevito širi. Obrana od te pošasti od svih nas traži odgovornost i društvenu solidarnost. Zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima koji nesebičnim trudom daju neizmjeran doprinos u zaštiti zdravlja i života naših sugrađana. Svi možemo pridonijeti tom zajedničkom naporu pridržavanjem epidemioloških mjera, cijepljenjem i docjepljivanjem trećom dozom.

Uz pandemiju, Hrvatska se suočava i s posljedicama prošlogodišnjih razornih potresa i zahtjevnim procesom obnove. Zbog toga poduzimamo sve da bismo taj proces ubrzali, kako bi se svi mogli vratiti svojim kućama i domovima. Želimo također da obnova bude prilika za gospodarski razvoj teško pogođene Banovine.

Unatoč tim izazovima, Hrvatska ima razloga za optimizam. Očekujemo gospodarski rast veći od 9% zahvaljujući sinergiji naših mjera i otpornosti hrvatskog gospodarstva. U 2022. godini nastavit ćemo sa snažnim gospodarskim razvojem, stvaranjem novih radnih mjesta i provedbom reformi, kao i mjerama demografske revitalizacije, koja je ključna za budućnost Hrvatske. Pred nama je ispunjenje i dvaju strateških ciljeva, a to su ulazak u Schengenski prostor i europodručje.

U nadolazećem razdoblju pokažimo da solidarno, zajedničkim snagama i odgovornošću svakog od nas možemo prebroditi ovu zdravstvenu krizu, kako bismo ostvarili sve prilike koje su pred Hrvatskom.

S tim uvjerenjem, uime Vlade i osobno svakome želim zdravlja, mira i uspjeha u novoj 2022. godini!

Pisane vijesti