Pieštany: Sanader i Janša sastali se na marginama summita SEI-ja

Premijeri Hrvatske i Slovenije, Ivo Sanader i Janez Janša, razgovarali su u petak na marginama summita Srednjoeuropske inicijative (SEI) u slovačkim Pieštanyma o bilateralnim odnosima, te su najavili da bi do kraja godine mogli održati neformalni sastanak posvećen rješavanju otvorenih pitanja.

PIEŠTANY, 25. studenog 2005. (Hina) - Premijeri Hrvatske i Slovenije, Ivo Sanader i Janez Janša, razgovarali su u petak na marginama summita Srednjoeuropske inicijative (SEI) u slovačkim Pieštanyma o bilateralnim odnosima, te su najavili da bi do kraja godine mogli održati neformalni sastanak posvećen rješavanju otvorenih pitanja.

Janša je u razgovoru za slovenske medije rekao da se sa Sanaderom dogovorio da će u bliskoj budućnosti održati neslužbeni sastanak.

"Nismo odredili točan datum, ali mislim da će do kraja godine biti neslužbeni sastanak", rekao je Janša, dodajući da će dvojica premijera na tom sastanku pokušati "nešto napraviti za rješenje otvorenih pitanja".

Sanader je uoči sastanka sa slovenskim premijerom rekao da "između njega i Janše nema nikakvih problema". Taj razgovor će biti "još jedna dobrodošla prigoda da razmotrimo stanje bilateralnih odnosa", rekao je hrvatski premijer.



Pisane vijesti