Potpredsjednica Vlade Kosor sastala se s braniteljima

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a iz čitave Hrvatske.

ZAGREB, 12. veljače 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a iz čitave Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnostima i problemima s kojima se susreću hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, te mogućnosti njihova rješavanja, priopćilo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Ministrica Kosor istaknula je kako će i dalje nastojati da se kategorija branitelja oboljelih od PTSP-a uvažava te da se njihov status maksimalno poboljša. Dosadašnja potvrda tome može se vidjeti i u odredbama novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te u novousvojenom, a jučer u Slavonskom Brodu po prvi put i predstavljenom, Nacionalnom programu psihosocijalne i zdravstvene pomoći za stradalnike Domovinskog rata.

Predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Dubravko Svedrec, kaže se u priopćenju, iskazao je, u svoje i u ime članova Zajednice koja broji 1800 registriranih članova, potporu i zahvalu ministrici Kosor na ustrajnosti i radu na problematici branitelja oboljelih od PTSP-a.

Pozitivnim je ocijenio i novousvojeni Zakon i Nacionalni program, te pozvao na suradnju i usklađenost djelovanja svih udruga u cilju njegove učinkovite provedbe.

Svedrec je ukazao i na probleme s kojima se susreću branitelji oboljeli od PTSP-a uslijed nedostatne koordiniranosti različitih udruga na gradskim i županijskim razinama sa Zajednicom udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, neučinkovitosti u radu pojedinih Centara za psihosocijalnu pomoć, te sporosti rješavanja predmeta na Upravom sudu.

Predstavnici Zajednice razmotrili su stoga s ministricom Kosor i načine bržeg rješavanja određenih problema te daljnje suradnje, kaže se u priopćenju.



Pisane vijesti