Potpredsjednica Vlade Kosor u Bruxellesu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Bruxellesu s povjerenicom Europske unije za zdravstvo Androullom Vassilioum.

Zahvalivši na prijemu potpredsjednica Kosor je izvijestila o aktivnostima Hrvatske vezanih uz zdravstvenu reformu. Pritom je istaknula da će se kroz reformu zaštititi najosjetljivije skupine kao što su trudnice, djeca i mladi ljudi.

Povjerenica Europske unije za zdravstvo Androulla Vassiliou kazala je da kod zdravstvene reforme treba veliku pozornost posvetiti prevenciji jer ona dugoročno ostvaruje uštede, te je spomenula direktivu EU prema kojoj treba otvoriti granice svim pacijentima u EU što im omogućuje da se mogu liječiti gdje god žele.

Na susretu se razgovaralo i o poglavljima koja se odnose na sigurnost hrane, veterinarstvo i fitosanitarnu politiku, kao i o zaštiti potrošača i zdravlja.

Povjerenica Europske unije za zdravstvo Androulla Vassiliou pokazala je interes za uvođenje zabrane pušenja u Hrvatskoj kao i primjenu Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, a o čemu je potpredsjednica Kosor detaljno izvijestila.

I ovom prilikom potpredsjednica je istaknula da je Hrvatska odlučna okončati process ulaska u EU u 2009. godini.

Na kraju susreta povjerenica Europske unije za zdravstvo Androulla Vassiliou pozvala je potpredsjednicu Kosor na konferenciju o zdravlju i mladima koja će se održati u lipnju ove godine.



Pisane vijesti