Potpredsjednik Vlade Uzelac s predstavnicima međunarodne zajednice

Prof. dr. sc. Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za regionalni razvoobnovu i povratasa suradnicimsastao se danas, u Banskim dvorimsa šefom Delegacije Europske komisije u RH Vincentom Degertom, veleposlanikom SAD-a u RH Robertom A. Bradtkeom, šefom Ureda UNHCR-a u RH Wilfriedom Buchhornom i šefom Ureda OESS-a u RH Jose-Enriqueom Horcajadom Schwartzom.

Kao jedan od predstavnika međunarodne zajednice sastanku je prisustvovao i pregovarač Europske komisije za Republiku Hrvatsku i šef Odjela za RH glavne uprave za proširenje Dirk Lange koji je ovih dana u posjeti Hrvatskoj.

Sastanku su nazočili i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić te glavni pregovarač za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Vladimir Drobnjak.

Ovo je bio šesti radni sastanak u sklopu redovitih tromjesečnih susreta potpredsjednika Vlade i njegovih suradnika s predstavnicima međunarodne zajednice. Na sastanku se razgovaralo o aktualnostima vezanim uz provedbu programa stambenog zbrinjavanja povratnika, obnove i povrata privatne imovine.



Pisane vijesti