Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio potpredsjednika Knesseta

Slika /Vijesti/2018/02 veljača/2 veljače/sastanak/2.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s potpredsjednikom Knesseta i voditeljem Međuparlamentarne skupine prijateljstva Izrael – Hrvatska u Knessetu Esawijem Frejom i predsjednikom Odbora za imigraciju, apsorpciju i odnose s dijasporom u Knessetu Avrahamom Neguisom. 

Potpredsjednik Knesseta izrazio je zadovoljstvo unaprjeđenjem sveukupnih odnosa Hrvatske i Izraela, istaknuvši vrlo dobar dijalog i razumijevanje dviju zemalja. Pohvalio je suradnju Hrvatske i Izraela u međunarodnim organizacijama.
 
Predsjednik Vlade Plenković ocijenio je pozitivnim razvoj odnosa dviju prijateljskih zemalja te posebno naglasio mogućnost proširenja suradnje u područjima ekonomije, tehnologije, turizma i kulture.
 
Naglašeno je kako postoji velik prostor za suradnju i u području poljoprivrede, pri čemu su izraelska iskustva korisna Hrvatskoj u razvoju poljoprivrede.
 
Potpredsjednik Knesseta izvijestio je predsjednika Vlade da je svoj boravak u Hrvatskoj iskoristio za posjet Vukovaru i uglednim hrvatskim tvrtkama, s kojima postoji mogućnost za razvoj i jačanje suradnje. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković