Predsjednik Vlade: Informacije hrvatske strane dobro primljene

Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da su dobro prihvaćene informacije koje je hrvatsko izaslanstvo dalo članovima radne skupine EU za procjenu hrvatske suradnje s Haaškim sudom.

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da su dobro prihvaćene informacije koje je hrvatsko izaslanstvo dalo članovima radne skupine EU za procjenu hrvatske suradnje s Haaškim sudom.

"Naše informacije dobro su prihvaćene, razgovor je bio jako dobar", izjavio je novinarima Sanader nakon što je u Konačar-Električnim lokomotivama prisustvovao isporuci prvog niskopodnog tramvaja kojega proizvodi domaći konzorcij.

Premijer je ocijenio da je, nakon prvog sastanka radne skupine hrvatska pozicija malo bolje što se tiče vraćanja povjerenja i vjerodostojnosti.

Nije želio komentirati izjavu Carle del Ponte da on (Sanader) ne dobiva obavijesti od svojih službi o tome gdje je Gotovina, jer tu izjavu, kaže, nije čuo. Na upit pak da li ima i da li mu obavještajne službe daju sve informacije, ustvrdio je da ima sve informacije koje bi trebao imati.

Sve informacije koje imamo vode prema zaključku da Gotovina nije u Hrvatskoj, dobijemo li drugačije informacije onda ćemo to i reći, kazao je.

"Mi imamo više informacija nego oni i radimo sve", kazao je premijer odgovarajući na pitanje o del Pontinoj izjavi da je radnoj skupini dala i pojedinosti o mreži koja štiti Gotovinu.

No, premijer pritom ističe da ne može u javnosti govoriti o svim akcijama, pa ni o planu od šest točaka o tome što će se poduzimati sljedećih mjeseci.

Najavio da će Vlada od haaške tužiteljice zatražiti da joj dostavi informacije koje ona ima, dodajući i da je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u gotovo svakodnevnom kontaktu s Haaškim sudom.

Ponovio je kako razumije želju tužiteljice da svaki optuženik dođe pred sud. To je njen legitiman zahtjev, njeno pravo i njena zadaća. Naša je zadaća da poštujemo i primjenjujemo vladavinu prava i promičemo hrvatske interese, a to su vladavina prava i početak pregovora s EU, zaključio je premijer Sanader.



Pisane vijesti