Predsjednik Vlade Milanović s državnom tajnicom Clinton

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_s_drzavnom_tajnicom_clinton.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s državnom tajnicom Sjedinjenih Američkih Država Hillary Rodham Clinton, koja boravi u posjetu Hrvatskoj. Pozdravljajući državnu tajnicu, premijer Milanović izrazio je sućut zbog žrtava uragana Sandy, koji je pogodio istočnu obalu SAD-a.

Razgovaralo se o skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju i o situaciji u regiji pri čemu je predsjednik Vlade istaknuo nedvojbenu potporu Hrvatske euro-atlantskim aspiracijama svojih susjeda. „U hrvatskom je interesu da naši susjedi postanu dio Europske unije“, kazao je premijer i dodao da Europska unija znači stabilnost.

Također, bilo je riječi o globalnoj ekonomskoj situaciji u Europi i svijetu te reakcijama Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država na krhku ekonomsku situaciju u svijetu.

Američka državna tajnica Hillary Clinton čestitala je hrvatskoj Vladi na poduzetim mjerama u smjeru stabilizacije proračuna. Također je istaknula da postoji veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku te da je američka strana spremna pomoći svojim iskustvima kako bi se uspješno uklonile prepreke. „Hrvatska ima golem potencijal i optimistični smo u pogledu vaše budućnosti“, naglasila je Hillary Clinton.

Predsjednik Vlade ovom je prigodom zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na svoj pomoći koju su pružale Republici Hrvatskoj od njezine neovisnosti.



Pisane vijesti