Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader s kardinalom Puljićem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je jutros vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je jutros vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Kardinal Puljić izvijestio je premijera Sanadera o najnovijem razvoju događaja u BIH posebno s aspekta statusa hrvatskog naroda u BIH. Kardinal je zahvalio na pomoći koju Vlada RH upućuje u BIH. Posebno je zahvalio na Ugovoru koji je Hrvatska potpisala s BIH na temelju kojeg će se zajamčiti skrb o ratnim vojnim invalidima i obiteljima poginulih i nestalih pripadnika HVO-a.

Premijer dr. sc. Sanader naglasio je da Hrvatska Bosnu i Hercegovinu smatra prijateljskom zemljom dajući joj punu potporu u procesu konsolidacije i priključivanja euroatlantskim integracijama. Premijer je posebno naglasio da se mora poduzeti sve kako bi hrvatski narod zadržao ravnopravni status s druga dva naroda u BIH. Predsjednik Vlade dr. sc. Sanader najavio je svoj skorašnji službeni posjet Bosni i Hercegovini, te prihvatio poziv kardinala Puljića da u sklopu služnog posjeta posjeti i Vrhbosansku nadbiskupiju.

Tijekom susreta premijer dr. sc. Sanader je najavio i imenovanje posebnog predstavnika Vlade RH za raspravu o budućnosti Daytonskog sporazuma.



Pisane vijesti