Predsjednik Vlade s predsjednikom Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader susreli su se danas prijepodne u Banskim Dvorima na redovitom sastanku tijekom kojeg su razmotrili i analizirali aktualnu gospodarsku i političku situaciju u zemlji.
Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader izvijestio je predsjednika Mesića o prošlotjednoj sjednici Vijeća Sjevernoatlantskog saveza na kojoj su vrlo pozitivno ocijenjene dosadašnje aktivnosti Republike Hrvatske u procesu pridruživanja NATO savezu.
Dvojica predsjednika zaključili su kako postoji realna mogućnost da naša zemlja već u travnju na zasjedanju Skupštine NATO saveza u Bukureštu dobije pozivnicu za članstvo u toj asocijaciji. S tim ciljem, rečeno je, treba pojačati i aktivnosti na upoznavanju hrvatskih građana o svim aspektima članstva u NATO savezu. Predsjednici Mesić i Sanader suglasili su se također da će se već početkom sljedećeg tjedna održati sjednica Državnog odbora za NATO.
Današnji redovni sastanak u Banskim dvorima bio je i prvi sastanak dvojice predsjednika nakon formiranja nove Vlade Republike Hrvatske na čijem će čelu i sljedeće četiri godine biti dr. Ivo Sanader.




Pisane vijesti