Predsjednik Vlade: Sindikati nisu vjerodostojni

Predsjednik Vlade RH dr.sc. Ivo Sanader pozvao je danas sindikate državnih službenika da još jednom razmisle o najavljenom štrajku, te ih prozvao zbog nevjerodostojnosti.

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade RH dr.sc. Ivo Sanader pozvao je danas sindikate državnih službenika da još jednom razmisle o najavljenom štrajku, te ih prozvao zbog nevjerodostojnosti.

Pozivam sindikate da još jednom razmisle o štrajku, te da odgovore Vladi, svojim članovima i javnosti "gdje su bili kad im je Račan skresao plaću za 40 posto".

Sindikati imaju pravo na štrajk, ali su nevjerodostojni, ustvrdio je Sanadera na Hrvatskom radiju, komentirajući za srijedu, 28. prosinca, najavljeni jednodnevni štrajk u tijelima državne vlasti.

Ustvrdio je, naime, kako štrajka nije bilo kada je prošla, Vlada premijera Ivica Račana smanjila plaće (državnim službenicima i namještenicima) za 40 posto, a najavljuje se sada kad će Vlada podići plaće za tri posto.

Četiri sindikata državnih službi, uključujući vojsku i policiju, pozvali su 65.000 zaposlenih u tijelima državne vlasti da se u srijedu, 28. prosinca priključe štrajku protiv niskih plaća i lošeg statusa državnih službenika i namještenika.



Pisane vijesti