Predsjednik Vlade: susret s Pahorom do kraja veljače

ZAGREB, 16. veljače 2009. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader najavio je u ponedjeljak da bi se do kraja veljače trebao sastati sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, istaknuvši kako očekuje da će slovenski parlament u što skorijem roku ratificirani dokument o pristupanju Hrvatske NATO-u uputiti u Washington.

"Vrlo brzo ću se sastati s Pahorom, još ovaj mjesec", izjavio je Sanader, dodajući da će o pojedinostima, odnosno kada i gdje će se sastanak održati, javnost izvijestiti kada se one usuglase.

Sanader je istaknuo kako očekuje da će Hrvatska na summitu NATO-a u Strasbourgu i Kielu početkom travnja biti predstavljena kao punopravna članica tog vojno-obrambenog saveza, te u tom smislu i naglasio kako ne misli da će Slovenija raspisati referendum o pristupanju Hrvatske NATO-u.

"To je farsa koja ničemu ne vodi. Sjeverno-atlantski savez nema vremena ni luksuza baviti se treba li Hrvatska ili ne u NATO", poručio je, ističući kako očekuje da će Slovenija što prije ratificirani dokument o pristupanju Hrvatske u NATO proslijediti u Washington.



Pisane vijesti