Predsjednik Vlade: Vlada će ispitati navode o korupciji u cestogradnji

Premijer Ivo Sanader danas je u Saboru najavio da će Vlada detaljno ispitati navode o korupciji zbog koje su, kako tvrdi SDP-ovac Ivica Pančić, troškovi izgradnje državne ceste između Gaženice i Čvora Zadar 2 s planiranih 250 porasli na 450 milijuna kuna.

ZAGREB, 21. ožujka 2007.(Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je u Saboru najavio da će Vlada detaljno ispitati navode o korupciji zbog koje su, kako tvrdi SDP-ovac Ivica Pančić, troškovi izgradnje državne ceste između Gaženice i Čvora Zadar 2 s planiranih 250 porasli na 450 milijuna kuna.

"Netko je, u čitavom nizu nezakonitosti i korupcije, 26 milijuna eura stavio u svoj džep, novčanik, ili položio na račun", ustvrdio je Pančić, tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, pitajući Vladu što namjerava poduzeti kako bi rasvijetlila taj slučaj i kaznila krivce.

Sanader je uzvratio da će Vlada ispitati sve navode o korupciji. "Postoji čvrsta odlučnost Vlade i ministarstava da sektor javne nabave učini do kraja transparentnim, bez malverzacija kakvih je bilo za bivše vlade", rekao je.

HNS-ovca Željka Kurtova zanimalo je kada će Vlada na internetu objaviti popis svih branitelja, a Sanader mu je odgovorio da će se to dogoditi kad s tim budu suglasne braniteljske udruge.

Ustvrdio je da se velik broj udruga protivi objavljivanju imena branitelja, te da "Vlada udrugama ne želi ništa nametati".

Nezadovoljan odgovorom, Kurtov je premijeru kazao kako Vlada i udruge time ne štite interese branitelja, nego "uljeza zbog kojih je dio kolača koji je trebao pripasti braniteljima smanjen na mrvice".

"Ako su neki predsjednici udruga kupljeni, ne znači da oni štite branitelje", rekao je Kurtov, te zatražio dodatno očitovanje Vlade.



Pisane vijesti