Predsjednik Vlade započeo razgovore s Brianom Cowenom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_zapoceo_razgovore_s_brianom_cowenom.jpg

DUBLIN, 9. listopada 2008. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji je u četvrtak doputovao u jednodnevni posjet Irskoj, započeo je u Dublinu razgovore s irskim kolegom, premijerom Brianom Cowenom.

Irsku stranu zanima stanje hrvatskih pregovora s Europskom unijom, dok hrvatsku stranu zanimaju objašnjenja o tome kada bi u Irskoj mogao biti ratificiran Lisabonski ugovor čije je stupanje na snagu Hrvatskoj potrebno da bi mogla postati punopravnom članicom Europske unije.

Ostale teme razgovora trebale bi, prema najavama, biti stanje u regiji te kriza na svjetskom i europskom financijskom tržištu što je trenutno u Irskoj apsolutno glavna tema.

U izaslanstvu su uz premijera Sanadera u Irsku doputovali i glavni hrvatski pregovarač s EU Vladimir Drobnjak, državna tajnica Bianca Matković i ministar kulture Božo Biškupić.

Nakon sastanka s Brianom Cowenom, Sanader bi se trebao sastati s predsjednikom Zastupničkog doma irskog parlamenta Johnom O'Donoghueom, čelnikom vodeće oporbene stranke Fine Gael Endom Kennyjem, a na kraju posjeta trebala bi ga primiti irska predsjednica Mary McAleese.



Pisane vijesti