Premijer Sanader u jednodnevnom posjetu Skoplju

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader boravi u ponedjeljak u Skoplju, gdje će se sastati s makedonskim državnim vrhom i prisustvovati osnivanju Makedonsko-hrvatskog gospodarskog kluba.

SKOPLJE, 22. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader boravi u ponedjeljak u Skoplju, gdje će se sastati s makedonskim državnim vrhom i prisustvovati osnivanju Makedonsko-hrvatskog gospodarskog kluba.

Hrvatski premijer u jednodnevni posjet Skoplju doputovao je jutros. Na platou ispred Vlade Republike Makedonije obavljena je svečana ceremonija dočeka, na kojoj su premijeri Hrvatske i Makedonije, Ivo Sanader i Vlado Bučkovski, obišli počasnu gardijsku stražu.

U hrvatskom izaslanstvu nalaze se i ministri gospodarstva i kulture Branko Vukelić i Božo Biškupić.

Nakon dočeka počeli su razgovori izaslanstava dviju vlada posvećeni prije svega zajedničkoj suradnji na putu ka euroatlantskim integracijama.

U prilog regionalnoj suradnji, posebno na gospodarskom planu, ide i današnje osnivanje Makedonsko-hrvatskog poslovnog kluba u Skopju, kome će se obratiti i premijeri Sanader i Bučkovski.

Hrvatski premijer sa suradnicima sastat će se i s predsjednikom Sobranja Makedonije Ljupčom Jordanovskim, a posjetit će i spomen-dom Majke Terezije u središtu Skoplja.



Pisane vijesti