Priopćenje s 15. sjednice Vlade Republike Hrvatske

U sklopu nastojanja Vlade Republike Hrvatske u rješavanju problema radnika Salonita, na zatvorenom dijelu današnje sjednice donesen je Zaključak o provedbi II. faze sanacije Mravinačke kave. Zadužuje se Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a radi zbrinjavanja azbestnog otpada u cilju zaštite zdravlja ljudi i okoliša, da putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost započne II. fazu sanacije. Fond će osigurati sredstva i provesti sanaciju i zbrinjavanje azbestnog otpada, koji će se provesti uz poštivanje mjera zaštite okoliša.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je Godišnje izvješće o radu Agencije za civilno zrakoplovstvo za 2008. godinu, kao i Izvješće o radu Središnjeg registra osiguranika za 2008. godinu.

Vlada je dala suglasnost na Nacrt okvirnog sporazuma o korištenju dijela kompleksa Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 1, Zvonimirove i Staničićeve ulice u Zagrebu, između Ministarstva obrane i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Prihvaćena su pokroviteljstva nad XI. izložbom „Jesen u Lici“, koja se održava u Gospiću od 3. do 4. listopada 2009. godine, zatim nad 14. međunarodnim sajmom SASO 2009., koji se održava u Splitu od 21. do 25. listopada ove godine, te nad događanjima kojima Ured UNICEF-a za Hrvatsku obilježava 20. obljetnicu Konvencije o pravima djeteta.

Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture Dinko Vodanović imenovan je privremenim direktorom Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, koji će donijeti privremeni Statut Agencije te obaviti poslove vezane uz upis Agencije u sudski registar te organizirati početak njezinog rada.

Na prijedlog ministra unutarnjih poslova Zdravko Adamović razriješen je dužnosti člana Međuresorne radne skupine za integrirano upravljanje granicom Republike Hrvatske, a na to je mjesto imenovan mr. sc. Ivan Nađ, kao predstavnik Ministarstva financija.



Pisane vijesti | Priopćenja