Priopćenje sa 85. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o stupanju u posjed nekretnina prije pravomoćnosti rješenja o izvlaštenju, radi sanacije odlagališta komunalnog otpada „Viševac“ u Viškovu.

Dane su suglasnosti za povjeravanje obavljanja sporednih djelatnosti manjeg opsega drugim pravnim i fizičkim osobama u lukama nautičkog turizma Dalmacija, Kremik, Tribunj, Borik, Umag, Rovinj, Pula, Pomer, Opatija, Cres, Supetarska Draga, Rab, Šimuni, Žut, Piškera, Jezera, Vodice, Trogir, Milna, Vrboska, Palmižana, Korčula, Dubrovnik i Veruda. Radi se o mogućnosti davanja u podnajam prostora za obavljanje raznih trgovačkih i uslužnih djelatnosti.

Vlada je donijela Zaključak o objavljivanju Javnog poziva za predlaganje kandidata za četiri člana Vijeća Hrvatske agencije za poštu u elektroničke komunikacije, jer dosadašnjim članovima uskoro istječe mandat. Donesen je i Zaključak kojim se prihvaća tekst Nacrta javnog poziva za imenovanje jednog člana Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije iz reda stručnjaka za medije.

Vlada Republike Hrvatske usvojila je Zaključak u vezi s potpisivanjem Memoranduma o suglasnosti između Europske komisije i Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku o kvaliteti i sigurnosnim uvjetima koji se odnose na povezanost s mrežom sTESTA u okviru IDABC programa, kao i Zaključak u vezi s Memorandumom o uvođenju višegodišnjeg programa usavršavanja francuskog jezika u državnoj upravi Republike Hrvatske.

Nadzornom odboru INA – Industrije nafte d.d. predložen je opoziv dosadašnjeg predsjednika i članova Uprave Društva dr. sc. Tomislava Dragićevića, akademika Mirka Zelića, mr. sc. Tomislava Thüra, Josipa Petrovića te Nike Paulinovića, sukladno Ugovoru o međusobnim odnosima, koji se odnosi na društvo INA – Industrija nafte d.d., sklopljenog između Vlade Republike Hrvatske i MOL-a 30. siječnja 2009. godine. Za imenovanje novih članova, kao predstavnika Vlade Republike Hrvatske, predloženi su dr. sc. Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić.

Na osobni zahtjev dosadašnji predsjednik Uprave društva PLINACRO d.o.o. Branko Radošević razriješen je dužnosti, a na tu je dužnost imenovan Jerko Jelić Balta. Članica Uprave istog Društva Dragica Krpan razriješena je dužnosti radi odlaska na novu dužnost.

Donesen je Zaključak kojim se Upravnom vijeću Agencije za promicanje izvoza i ulaganja predlaže razrješenje dosadašnjeg ravnatelja mr. sc. Slobodana Mikca, radi odlaska na novu dužnost, te imenovanje Sanija Ljubunčića novim ravnateljem.



Pisane vijesti | Priopćenja