Priopćenje sa 9. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu današnje sjednice usvojila prijedlog odluke o ukidanju Nacionalnog vijeća za vrednovanje modernizacije državne uprave. S obzirom da se sjednice Nacionalnog vijeća nisu održavale odgovarajućom dinamikom, Nacionalno vijeće nije ispunilo očekivanje zbog kojih je osnovano.

Prihvaćeni su i prijedlozi za pokroviteljstvo Vlade RH nad Konferencijom gradonačelnika gradova u Republici Hrvatskoj na temu „Prevencija u lokalnim zajednicama“, koja će se održati u Zagrebu, u rujnu 2009, nad obilježavanjem „Tridesete obljetnice Saveza društava multipne skleroze Hrvatske“ u Zagrebu, 24. rujna 2009. godine, nad 15. Međunarodnim sajmom gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo 2010“, koji će se održati u Virovitici, od 22. do 24. siječnja 2010. Također su prihvaćeni prijedlozi za pokroviteljstvo nad dodjelom nagrade „Ulagač godine“ i Konferencijom o ulaganjima, u Zagrebu, 19. listopada 2009, nad manifestacijom 44. „Vinkovačke jeseni“, u Vinkovcima, od 4 do 13. rujna ove godine, pokroviteljstvo nad 7 sajmom proizvoda i usluga ruralnih područja Republike Hrvatske „Eko-etno Hrvatska“ koji će se održati u Zagrebu od 13. do 18. listopada 2009. te nad manifestacijom „Kaj su jeli naši stari“, u Vrbovcu, od 28. do 30 kolovoza 2009. godine.

Vlada RH usvojila je i prijedlog zaključka u vezi s davanjem ovlaštenja za zastupanje Republike Hrvatske na Glavnoj skupštini društva Croatia Airlines d. d te prijedlog zaključka u vezi s davanjem ovlaštenja ministru pravosuđa za prihvaćanje odluka na Skupštini trgovačkog društva „Lipovica“ d. o. o.

Na prijedlog ministra unutarnjih poslova za razrješenje i imenovanje državnih tajnika Ministarstva unutarnjih poslova te temeljem odredbi Zakona o postupku primopredaje vlasti kojim su stavili mandat na raspolaganje, Ivica Buconjić, Vladimir Faber i Miljenko Radnić ponovno su imenovani na svoje dosadašnje dužnosti.

Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture te temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, na dužnost predsjednika Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa, imenovan je dr. sc. Srećko Kreč, a na dužnost članova Zdravko Sekulić, Vladimir Habuš te Milivoj Krmpotić.

S funkcije predstojnika Ureda za koordinaciju sustava procjene učinka propisa razriješen je Goran Krmpotić.
Upućen je prijedlog Skupštini Društva, Pomorski centar za elektroniku d. o. o., Split, za opoziv dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Društva, Rade Buljubašića.


S dužnosti dosadašnjih članova Koordinativnog tijela za praćenje provedbe mjera u sustavu javne nabave razriješeni su prof. dr. sc. Dragan Primorac i Antun Palarić a imenovani dr. sc. Radovan Fuchs te Davorin Mlakar.

Bianca Matković je razriješena s funkcije dosadašnje koordinatorice kao državne tajnice te ponovno imenovana koordinatoricom svih aktivnosti za izvršenje obveza u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji kao ministrica u Vladi Republike Hrvatske



Pisane vijesti | Priopćenja