Sanader: Vjerujem da će pregovori s EU početi 17. ožujka

Premijer Ivo Sanader izrazio je danas uvjerenje da će pregovori Hrvatske s Europskom unijom, ipak, početi 17. ožujka.

ZAGREB,15. veljače(Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio je danas uvjerenje da će pregovori Hrvatske s Europskom unijom, ipak, početi 17. ožujka.

Uvijek sam bio realist, to sam i ovaj put s pozitivnim predznakom, vjerujem da će pregovori početi 17. ožujka, izjavio je Sanader nakon sastanka s čelnicima parlamentarnih stranaka.

Osobno će, najavio je, i dalje voditi diplomatske aktivnosti da zemlje članice EU uvjeri da Hrvatska čini sve da pozitivno riješi i posljednji otvoreni slučaj generala Gotovine.

Optimističan je i predsjednik SDP-a Ivica Račan.

I dalje sam optimist, no treba vidjeti što još napraviti da iza tog optimizma u ožujku budu činjenice, izjavio je Račan koji drži da bi u nacionalnom interesu bilo da pregovori počnu kako je i planirano, dakle, 17. ožujka.

Hrvatska, smatra šef SDP-a, ne treba biti kažnjena ako čini sve, a ne može riješiti problem.

Dodaje i kako je odgovornost na izvršnoj vlasti koja treba uvjeriti hrvatske prijatelje u Bruxellesu da Hrvatska čini sve da riješi i posljednji otvoreni problem u suradnji s Haagom.

Premijer Sanader je potvrdio kako Hrvatska ima odgovor i za slučaj da pregovori s Unijom ne počnu u ožujku.

Svaka odgovorna vlast mora voditi računa o svim aspektima, Hrvatska ima odgovor i na to, uzvratio je premijer na upit ima li Vlada 'rezervni plan'.

U ovom trenutku ne želim o tome spekulirati, vjerujem da će pregovori početi 17. ožujka, naglasio je premijer.



Pisane vijesti