Vlada će plaćati polovicu najma za dvoranu u Varaždinu

ZAGREB, 12. srpnja 2007. (Hina) - Hrvatska Vlada suglasila se danas da s gradom Varaždinom zajednički financira zakupninu za sportsku dvoranu koja će godišnje iznositi 4,62 milijuna eura.

Taj će iznos po pola financirati Vlada i Varaždin, svaki po 2,31 milijun eura godišnje, a sporazumom je predviđena i klauzula po kojoj bi, u slučaju prijevremenog otkupa dvorane, Vlada snosila polovicu tog troška i sukladno tomu postala i 50-postotni suvlasnik dvorane.

Sporazum s Varaždinom identičan je sporazumu sa Zagrebom, rekao je premijer Ivo Sanader najavljujući da se skoro potpisivanje sličnih sporazuma očekuje i s Osijekom, Splitom i Porečom.

Sporazum s Porečom mogao bi biti potpisan idući tjedan. Premijer je podsjetio da je za izgradnju dvorane tom gradu preneseno u vlasništvo državno zemljište, a grad će financirati izgradnju dvorane, škole i zaobilaznice.

U najnezgodnijoj situaciji je Zadar koji je sam još prije počeo graditi dvoranu i ona je pred završetkom, ali premijer najavljuje kako će se naći načina da Vlada pomogne i Zadru.

Sanader je istaknuo kako su sporazumi s gradovima, u kojima će se održati Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009., puni doprinos Vlade, uz potporu Sabora, dobroj organizaciji tog prvenstva.

Vlada je ne samo u političkom smislu, nego i financijskom podržala organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva, podsjetio je Sanader koji se nada da će sve potrebne sportske dvorane biti izgrađene najkasnije mjesec dana prije početka prvenstva.



Pisane vijesti