Plenković: Bit ćemo respektabilna vojna sila koja se može pohvaliti najjačim vojnim zrakoplovstvom u ovom dijelu Europe

"Danas je uistinu veliki dan, možda i najveći dan za jačanje Hrvatske vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u proteklim godinama", poručio je premijer Plenković danas u prigodi dolaska prve skupine aviona Rafale posebno se prisjetivši svih onih koji su, u gotovo nemogućim uvjetima velikosrpske Miloševićeve agresije na Hrvatsku, činili sve kako bi obranili hrvatski teritorij i ostvarili slobodu. Tim zajedničkim velikim ostvarenjem, istaknuo je, jačaju se sposobnosti Hrvatske vojske, a Hrvatska stječe snagu odvraćanja kakvu nikada do sada nije imala. Dodao je da se ovime jača i strateško partnerstvo između Hrvatske i Francuske. 
25.04.2024.
Hrvatska ojačala pozicije unutar transeuropske prometne mrežePredsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na konferenciji o prometnoj povezanosti u Jadransko-jonskoj regiji - koridor zapadni Balkana-istočni Mediteran u hotelu Esplanade u Zagrebu. Istaknuo je da je revizijom Uredbe o Transeuropskoj prometnoj mreži (TEN-T) Hrvatska dodatno pozicionirana na još dva europska prometna koridora te joj se otvaraju mogućnosti ulaganja u promet. 25.04.2024.
Plenković u Karlovačkoj županiji: Puno toga ste ostvarili, osjećam ponos i zahvalnostPredsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Karlovačke županije, na kojoj je posthumno dodijeljeno priznanje za životno djelo generalu Petru Stipetiću, što je premijer nazvao sjajnim signalom, osobito na dan kada su doletjeli Rafalei. 26.04.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi