Cappelli za RTL: Ova godina bit će sigurno bolja od prošle! Bilježimo jako dobre rezultate

Ministar turizma Gari Cappelli gostovao je jučer u središnjoj informativnoj emisiji RTL televizije 'RTL Danas'. Na pitanje kako se kao ministar turizma osjeća 1. lipnja, na dan klimatološkog početka ljeta, Cappelli je rekao:

"Dobro se osjećam, rezultati i prije 1. lipnja su jako dobri. Bez obzira na konkurenciju, imamo porast u odnosu na lani, kad smo imali povijesno najjaču godinu. Ova godina bit će sigurno bolja, prvih pet mjeseci pokazuju da smo iznad prošlogodišnje sezone, a glavnina tek dolazi", kazao je ministar.

Na tvrdnju kako je booking ipak malo slabiji, odgovorio je:

"U kampovima je bilo malo slabije zbog vremenskih prilika. U privatnom smještaju i u hotelima bilježimo jako dobar rezultat, tako da mogu reći da se sve odvija onako kao što smo u Vladi i predvidjeli. Bit ćemo sigurno na prošlogodišnjim rezultatima, možda sa jednim blagim povećanjem od 1 do 3 % i, naravno, s tolikim povećanjem i u smislu prihoda."

Na pitanje ima li rezultata inspekcije prema privatnim iznajmljivačima, ministar ističe:

"Vlada je s Državnim inspektoratom željela postići kvalitetniji rad i veću koordiniranost službi. I to se postiglo - službe rade svoj posao, sve se pregledava: kampovi i nautičke luke, na red će doći i privatni smještaj i hoteli. Sve se radi bolje i koordiniranije. To smo upravo htjeli Državnim inspektoratom i Vlada je to na pravi način prepoznala i na taj način radimo."

Riječi je bilo i o rasterećenju turizma.

"Rasteretili smo jako puno, rasteretili smo turizam za oko 11 milijuna kuna. Rasteretili smo mnoge koji su nepotrebno plaćali, dali smo im dodatna sredstva za ulaganje u kvalitetu. Što se tiče članarina, vrlo je važno reći da će kontinent dobivati negdje preko 40 % više sredstava. Imat ćemo daleko kvalitetnija sredstva i kvalitetniju rasprostranjenost tih sredstava, naročito u slavonskim županijama.  Dakle, kontinent će imati daleko veća sredstva nego što su imali dosad i to je bio cilj ovog zakona", poručio je ministar Gari Cappelli u razgovoru za RTL Danas.
 
Izvor: RTL / Vlada

Pisane vijesti | Gari Cappelli