Djeca su nam najpotrebnija, sve ćemo učiniti da trudnice i djeca budu zaštićeni

Slika /00 A foto model/slike/kujundzic.jpg

Ministar zdravstva Milan Kujundžić primio je predstavnice udruge Roda koje su mu uručile svjedočanstva 400 žena o negativnim iskustvima iz hrvatskih bolnica.

"Uvažavamo primjedbe i provjerit ćemo sve podatke u svakom slučaju. Ono što je najpotrebnije hrvatskoj državi i hrvatskoj naciji su djeca i sve ćemo učiniti da trudnice i djeca budu zaštićeni. Bilo koja nepravilnost će se sankcionirati, nikoga nećemo štititi", rekao je ministar nakon sastanka s predstavnicima Roda, najavivši da rezultate zdravstvene inspekcije koja će krenuti u nadzor po bolnicama očekuje za deset do dvadeset dana.
 
Prijavite nezakonite radnje
 
Ministar je pozvao trudnice i druge pacijente da prijave nezakonite radnje te napomenuo da će se u nadzor ići čim dobiju imena bolnica, liječnika i ordinacija. "Inspekcija će izlaziti i po anonimnim prijavama", rekao je Kujundžić. "Neće se sve moći preko noći promijeniti, ali mislim da svi zajedno možemo sustavno mijenjati ako ćemo sankcionirati sve nepravilnosti koje se događaju", dodao je.
 
Komentirao je slučaj saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić, čija je izjava o kiretaži bez anestezije u KBC-u Split pokrenula cijelu akciju, rekavši kako i među zdravstvenim djelatnicima može biti neprimjerenih ispada i to treba sankcionirati.
 
U splitskom KBC-u analiziran slučaj Ninčević Lesandrić
 
"Ja sam odmah te noći odjurio u Split. Već ujutro sam imao sastanak s upravom bolnice, a nakon toga su oni imali sastanak sa stručnim vijećem i predstavnicima klinike, gdje je analiziran konkretan slučaj i oni su rekli o tome što imaju. Oni su to rekli i oni stoje iza toga, a za detalje trebate njih pitati", kazao je ministar Kujundžić.
 
Novi sastanak s udrugom Roda za desetak dana
 
Daniela Drandić iz udruge Roda izvijestila je da su na današnjem sastanku iznijeli niz tema i ministra upozorili na ilegalno naplaćivanje trudničkih pregleda, a najavljen je i novi sastanak za desetak dana "Ministar je rekao kako to nije prihvatljivo i da nešto treba poduzeti da se to spriječi", rekla je Drandić.

 

Pisane vijesti | Priopćenja