Fuchs: Učenici u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji prelaze na C model nastave

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je novinarima  da učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka prijelaze na C model nastave (online), kako bi se utjecalo na trenutnu epidemiološku situaciju.

Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model, kazao je Fuchs dodavši da je to rezultat dogovora s lokalnim stožerima. Taj se pristup pokazao vrlo učinkovit jer se do sada na taj način uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice.

Priznao je da se na kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika u Sisačko-moslavačkoj županiji odazvalo svega 20 posto njih, te izrazio nadu da nova kampanja povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

Ministarstvo želi da se odgojiteljice, odgajatelji i svi ostali prosvjetni djelatnici procijepe, ali to se ne može nikome narediti.

Osvrćući se na aferu u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Fuchs je rekao kako je to uhodana institucija koja će i ove godine provesti maturu onako kako je zamišljena.  

Tražio je od Upravnog vijeća da se raščisti do kraja slučaj s dodavanjem bodova na pitanja koja su bila proglašena pogrešnim kod 14 spornih državnih matura. Tvrdi da je problem s raščišćavanjem situacije nastao zbog nepotpunog Upravnog vijeća.

Predložit ću Vladi da na sljedećoj sjednici imenuju tri člana Upravnog vijeća Centra, kazao je Fuchs.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Radovan Fuchs