Ministri obišli uspješne vukovarsko-srijemske tvrtke

Vinkovački Grad Export koji proizvodi pvc panele, godišnje izveze robe u vrijednosti oko 140 milijuna kuna i primjer je kako poduzetništvo Hrvatske može izgledati, rekao je prilikom posjeta tvrtki ministar gospodarstva i održivog razvoj Tomislav Ćorić.

U posjetu uspješnim vukovarsko-srijemskim tvrtkama uz ministra gospodarstva Ćorića, bili su i ministar obrane Mario Banožić, rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Alardović, te pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

"Grad Export je primjer kako poduzetništvo Hrvatske u ovom dijelu industrije može i treba izgledati. Godišnje se odavde izveze robe u vrijednosti oko  140 milijuna kuna, tvrtka ima sjajne poslovne rezultate i relativno visoka primanja radnika", izjavio je Ćorić nakon obilaska pogona tvrtke Grad Export.

Ocijenio je kako se uspješnim poslovanjem tvrtki poput Grad Exporta smanjuju potrebe za uvozom, dodavši da je riječ o vrlo pozitivnoj priči koju Ministarstvo gospodarstva želi vidjeti na području cijele Hrvatske.

Na pitanje novinara da komentira proširenje optužbe u aferi Vjetroelektrana te je li u redu da osobe obuhvaćene tom istragom ostanu na svojim pozicijama poput predsjednika Upravnog vijeća Here Tomislava Jurekovića, Ćorić je podsjetio kako je Jureković izbor Hrvatskog sabora, a  što se tiče ocjena i kvalifikacija njegovog rada, kazao je kako je s njim proteklih nekoliko godina dobro surađivao.

Intenzivno radimo i na projektu brze ceste Vinkovci-Županja

Ministar obrane Mario Banožić, koji je Vinkovčanin, također je pohvalio poslovanje Grad Exporta rekavši kako su u tijeku aktivnosti na proširenju vinkovačke gospodarske zone Zalužje, u kojoj se nalaze pogoni Grad Exporta, za novih 110 hektara.

"Nadam se kako će ovdje ubrzo doći i ministar prometa jer intenzivno radimo i na projektu brze ceste Vinkovci-Županja za koju je izrađen idejni projekt, a koja prolazi uz ovu gospodarsku zonu", kazao je Banožić.

Pored Grad Exporta, ministri Ćorić, Banožić, Aladrović i Malenica posjetili su u Vinkovcima i Drvnu industriju Spačva dok su u Županji obišli pogone Tvornice kombajna Same Deutz - Fahr.

Posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji završit će u Vukovaru posjetom Poslovnom centru Fine.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti