Potpredsjednica Vlade Kosor ispratila Karavanu "Da se ne zaboravi-2500 kilometara diljem Hrvatske"

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ispratila je danas kao pokroviteljica Karavanu "Da se ne zaboravi-2500 kilometara diljem Hrvatske" ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Poželjevši sretan put i dobro zdravlje, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da smo svakodnevno u Karavani «Da se ne zaboravi» unaprjeđujući sustav kojim se brinemo za branitelje i članove njihovih obitelji.

Prisjećajući se svih liječnika i medicinskih sestara, istaknula je da je njihov doprinos u čuvanju i spašavanju života tijekom agresije na Hrvatsku neizmjeran.

Pozvala je da se svi na putu prisjete branitelja koji su dali živote za neovisnu, samostalnu, demokratsku i europsku Hrvatsku, jer nedavna pozivnica za NATO kao i skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju doprinos je branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pojasnila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Također poželjela je i da svi budemo u srcima s obiteljima zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Sve institucije moraju ustrajati u borbi za očuvanje dostojanstva hrvatskih branitelja naglasila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke u ime organizatora zahvalio je potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor na potpori kroz protekle godine, naglasivši da je potpredsjednica Kosor jedina koja svake godine ispraća i dočekuje Karavanu.

Krenuvši iz Zagreba Karavana će obilazit bolnice i zdravstvene ustanove koje su bile na prvim crtama obrane, Karlovac, Gospić, Zadar, Šibenik, Split, Metković, Dubrovnik, Sisak, Kutina, Pakrac, Lipik, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Đakovo, Osijek, Vinkovci, a završit će 31. svibnja u Općoj bolnici u Vukovar. Svim bolnicama i zdravstvenim ustanovama koje će obići organizatori Karavane uručit će prigodne zahvalnice.



Pisane vijesti