Potpredsjednica Vlade Kosor posjetila djecu iz Dječjeg doma u Nazorovoj

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_vlade_kosor_posjetila_djecu_iz_djecjeg_doma_u_nazorovoj.jpg

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas djecu smještenu u Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici. Tom prilikom djeci je uručeno 50 pari cipelica, 500 kg jabuka, 400 kg povrća i metalna klupa za park Doma. To su proizvodi jednih od najuspješnijih braniteljskih zadruga «Mura» iz Murskog Središća , «Kroval» iz Goričana i «Sokol – Crnac» iz Siska.

Obraćajući se nazočnoj djeci i djelatnicama Doma potpredsjednica Kosor posebno je zahvalila upraviteljima braniteljskih zadruga koji su svoj poslovni uspjeh podijelili s djecom darujući ih. Također rekla je da nema posebnog povoda za današnji posjet jer vrlo često dolazi u Dom, a ovo je drugi puta da se djeca daruju proizvodima hrvatskih branitelja, zadrugara. Naime, klupa koja je danas postavljena upravo je obećanje dano djeci prilikom prošlog susreta rekla je potpredsjednica.

Potpredsjednica Vlade je podsjetila da je uz novčanu potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osnovano 267 zadruga koje danas uspješno djeluju i da su zadruge najuspješnija mjera iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Ravnateljica Doma Jasna Čurković Kelava, zahvalila je potpredsjednici Vlade na višegodišnjoj pomoći i potpori u radu Doma, a posebno se zahvalila na zalaganjima potpredsjednice Kosor kada je riječ o izmjenama Obiteljskog zakona kojim je ukinuta gornja dobna granica za posvajanje djece.

Upravitelji braniteljskih zadruga Stjepan Tarandek, Dubravko Ostić i Stjepan Antolek izrazili su spremnost za pomoć i u budućnosti pa je već najavljena i nova posjeta Dječjem domu.



Pisane vijesti