Potpredsjednica Vlade Kosor uručila simbolično četrdesetak stipendija srednjoškolcima i studentima

Potpredsjednica Vlade, ministrica i predsjednica Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Jadranka Kosor uručila je danas simbolično četrdesetak stipendija srednjoškolcima i studentima.

Govoreći o rezultatima natječaja za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI –a iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za akademsku, odnosno školsku godinu 2008/2009 potpredsjednica Vlade Kosor istaknula je da je ukupan broj odobrenih stipendija 10 255 za što je utrošeno gotovo 62 milijuna kuna. Mjesečni iznos stipendije tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 400 kuna, takvih je stipendija odobreno 6 805. Također odobreno je 3 488 stipendija za studente čiji iznos je 1 000 kuna i 17 naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija odobrene u iznosu od 7 000 kuna.

Što se tiče proteklih godina iznijela je podatke da je u akademskoj godini 2006./2007. odobreno 2 972 stipendije, a godinu kasnije 7 045 stipendija.

Na dodjeli stipendija sudjelovali su članovi Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, članovi Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te članovi Upravnog odbora Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.



Pisane vijesti