Potpredsjednica Vlade na dodjeli automobila za 100%-tne HRVI

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas ključeve osobnih automobila – Citroena C5, posebno prilagođenih osobama s invaliditetom, dvadesetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas ključeve osobnih automobila – Citroena C5, posebno prilagođenih osobama s invaliditetom, dvadesetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine koji su to pravo po prvi put ostvarili od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dodjeli automobili nazočni su bili i Gerard Didier generalni direktor «Citroena – Hrvatska» i Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako ovom dodjelom započinje previđena isporuka u 2006. godini od 141 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, ukupne vrijednosti oko 13 i pol milijuna kuna. Napomenula je kako i na ovaj način Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i hrvatska Vlada ispunjavaju zakonske i moralne obveze prema 100%-tnim HRVI I. skupine jer se njihov doprinos u Domovinskom ratu neće i ne smije zaboraviti. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Ministarstvo tijekom 2005. godine dodijelilo 148 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, uz 44 automobila dodijeljena u 2004. godini. Također je napomenula kako će uskoro u Splitu započeti projekt liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u barokomori, a idući tjedan započet će i isplata duga zbog neusklađivanja invalidnina i mirovina za 2001. godinu, uz isplatu u travnju za 2002. godinu.




Pisane vijesti