Potpredsjednica Vlade na otvorenju Susreta djece hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na Obonjanu «Susrete djece hrvatskih branitelja».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na Obonjanu «Susrete djece hrvatskih branitelja». «Susrete djece hrvatskih branitelja» treću godinu zaredom organizirala je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata pod pokroviteljstvom i uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata održala je tijekom lipnja ove godine četiri regionalna izlučna natjecanja na kojima je sudjelovalo preko 3.500 djece hrvatskih branitelja osnovnoškolskog uzrasta iz svih županija, a koja su se natjecala u športskim i zabavnim igrama, slikanju, modeliranju i revijalnim nastupima. Kroz izlučna natjecanja za državne susrete koji će se održati na otoku Obonjanu, ekipno i pojedinačno, kvalificiralo se 520 djece.
Otvarajući «Susrete djece hrvatskih branitelja» potpredsjednica Kosor istaknula je kako su upravo hrvatski branitelji najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i europske hrvatske, te kako se ta činjenica nikada ne smije zaboraviti. Svoj nazočnoj djeci zaželjela je puno uspjeha u natjecanjima poručivši kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i dalje davati potporu ovom projektu Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.
Nazočne su pozdravili i župan Šibensko-kninske županije Duje Stančić, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić i predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tomislav Merčep.




Pisane vijesti